2008

Organisatie energie-conferentie in Brussel

In Brussel werd 29 en 30 mei 2008 “Russia’s Renewable Energy Conference” gehouden. 

De Russische organisatoren ontvingen belangrijke internationale sprekers, onder wie leden van het Europese Parlement en Russische politici en zakenmensen, in het EU-gebouw Altiero Spinelli. 

Bajkal International assisteerde de Russische organisatoren op verschillende manieren om deze grote internationale conferentie tot een succes te maken. 

Behalve secretariële ondersteuning leverde Bajkal International ook tolk- en vertaaldiensten met vooraanstaande Russische tolken en vertalers, die gewend zijn op diplomatiek en regeringsniveau in een internationale omgeving te werken. 

Voor de conferentie werden door Bajkal International met een team van een bekend Russisch televisiestation opnamen voor uitzending in Rusland gemaakt. Wij wisten deze tv-ploeg voor de conferentie te interesseren, zodat onze opdrachtgevers uitgebreide aandacht in de media kregen. 

Bajkal International organiseerde en begeleidde ook een uitgebreid cultureel programma voor partners van de Russische deelnemers aan de conferentie.  

Bajkal International kan ook voor u een seminar of congres organiseren of voor uw ontvangst van Russische gasten of delegaties ondersteuning en begeleiding bieden. Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies of een offerte.

 

2007

Professionaliteit van Bajkal International bevalt Gasunie

Gasunie heeft al jaren ervaring met Bajkal International. Voor diverse Russische delegaties die op bezoek waren bij Gasunie heeft Bajkal International bijeenkomsten en culturele programma’s samengesteld en uitgevoerd.

Gasunie schreef ons onder de indruk te zijn van de aanpak van Bajkal International en de creatieve oplossingen die Natasja Mironova steeds weet te bedenken voor de vragen en opdrachten waarvoor zij gesteld staat. Niet zonder trots citeren wij dit uit een brief van Gasunie. In juni 2007 organiseerde Bajkal International nog voor Gasunie een cultureel programma in het kader van het bezoek van gouverneur A.D.Artamonov van de oblast’ Kaluga en zijn delegatie.

Gasunie zegt: Bajkal International maakt het verschil!

2006

Siberië in het centrum.

Wie de wereldeconomie volgt, hoort jaarlijks over het Economisch Forum in het Zwitserse Davos. Maar er is meer dan “Davos” op deze wereld. Bekijk de wereld eens vanuit een ander perspectief, zoals ook Roel Pieper deed in zijn colum in Het Financieel Dagblad van 27 september 2006. Neem bijvoorbeeld in plaats van Europa ook Siberië eens als centrum. Juist in de huidige tijd is de schakel tussen Azië en Europa, Siberië met Irkoetsk als belangrijke stad, van belang. Op economisch en maatschappelijk belangrijke terreinen als ICT, energie, onderwijs en natuurbescherming bood Irkoetsk sprekers uit de gehele wereld gelegenheid hun visie te geven tijdens het Baikal Economic Forum. Afgelopen september werd dit Forum alweer voor de vierde maal georganiseerd.

Wilt u uw perspectief ook eens verleggen? Wilt u meer weten over zakendoen in en met Rusland, en in het bijzonder Siberië? Neem via de contactpagina van deze website eens contact op met Bajkal International.

Gasconferentie in Amsterdam.

Begin juni 2006 vond in Amsterdam de 3-jaarlijkse wereldgasconferentie plaats. Als over gas gesproken wordt, kan Rusland natuurlijk niet ontbreken. Bajkal International ontving meerdere Russische delegaties van deelnemers aan deze conferentie: van ingenieurs uit Moskou tot de gouverneur van één van de meest gasrijke republieken in het hoge noorden van de Russische Federatie. Hotels, vervoer, cultureel programma en algehele logistieke ondersteuning werden door Bajkal International voor deze delegaties geregeld.

Rusland als energiebron.

Het gas uit Rusland, Gazprom en de politieke verhoudingen tussen Rusland en de Europese Unie - het zijn onderwerpen die vrijwel dagelijks in het nieuws zijn. Landen van de Europese Unie importeren de helft van het gas dat zij verbruiken. De helft van het ingevoerde gas is afkomstig uit Russische gasvelden, die in bezit zijn van Gazprom. Hiermee is Rusland een belangrijke leverancier van gas voor de Europese Unie, maar tegelijk is de Europese Unie een belangrijke afnemer van gas voor Rusland. Het vervoer per pijplijn is weing flexibel wat betreft de route die kan worden gevolgd. De producent kan niet van de ene op de andere dag het gas naar andere afnemers leiden. Kortom, de EU en Rusland zijn vooralsnog van elkaar afhankelijk wat betreft het leveren en afnemen van gas.

Bajkal International ontvangt dit jaar ten minste drie Russische delegaties van regionale energiebedrijven, die veel belangstelling hebben in de organisatie van energieproductie en -distributie in de Benelux en andere Europese landen. Bedrijfsbezoeken, voordrachten door Nederlandse en Belgische specialisten en seminars worden door Bajkal International georganiseerd.

Uit de goede wederzijdse contacten die hieruit ontstaan is wel duidelijk dat relaties op energie-gebied meer inhouden dan wat in het dagelijkse nieuws is te lezen.

Rembrandt 400 jaar.

Het is u waarschijnlijk niet ontgaan: vierhonderd jaar geleden is Nederlands beroemde schilder Rembrandt van Rijn geboren. Aan deze verjaardag wordt dit jaar in Nederland veel aandacht besteed.

Op het Amsterdamse Rembrandtplein is de Nachtwacht door Russische kunstenaars in 3D vorm uitgebeeld. Bronzen beelden vormen het decor van het wereldberoemde schilderij aan de voeten van het standbeeld van Rembrandt. In Rusland is altijd veel belangstelling geweest voor Rembrandt en de door hem gemaakte kunstwerken.

Misschien is het een goede aanleiding uw Russische relaties in 2006 uit te nodigen voor een bezoek aan Nederland. Bajkal International zal voor hen en voor u graag een speciaal Rembrandt-programma aanbieden, waarmee een zakelijk bezoek ook een interessant cultureel aspect kan krijgen.

2005

Hulpgoederen voor Saraktasj.

In september 2004 berichtten wij al via deze pagina, dat Bajkal International ook huminitaire projecten in Rusland uitvoert en steunt.

Een container met humanitaire hulpgoederen voor het gezin van Nikolaj Stremskij en zijn gezin met 55 geadopteerde kinderen is verscheept naar het district Orenburg.

2004

Hermitage Amsterdam: tentoonstelling over laatste Tsarenpaar.

U kent de beroemde Hermitage in St.Petersburg? Eén der grootste musea ter wereld, dat een schat aan kunst herbergt. Maar kent u ook Hermitage Amsterdam - de dependance van de Hermitage, gelegen aan de Amstel in hartje Amsterdam?

Afgelopen weekeinde, 17 en 18 september 2004, werd in Hermitage Amsterdam een nieuwe tentoonstelling geopend: “Nicolaas en Alexandra – het laatste Tsarenpaar”.

Bajkal International was bij de opening. Wij bevelen een bezoek van harte aan, voor wie interesse heeft in Rusland – het Rusland van toen én het Rusland van nu. Meer informatie: www.hermitage.nl

Saraktasj

Saraktasj is een nederzetting, gelegen in de Russische “oblast’” Orenburg tussen de zuidelijke uitlopers van de Oeral en de grens met Kazachstan. Een “oblast’” is een Russische administratieve éénheid, in betekenis groter dan een regio of district, maar kleiner dan een republiek. Dit deel van het onmetelijk grote Rusland bevindt zich op een afstand van bijna vierduizend kilometer van Nederland, aan de rand van Europa.

Het klimaat is er continentaal, met bijzonder lange winters. Gedurende zo’n 150 dagen per jaar heerst er vorst. De gemiddelde jaar-temperatuur is minus 5 graden Celcius, maar ‘s zomers kan de temperatuur oplopen tot plus 40 graden en ‘s winters kan het 42 graden vriezen.

De nederzetting is het centrum van het district Saraktasj, dat bijna 45.000 inwoners telt en een oppervlakte heeft van 3.639 vierkante kilometers. In de nederzetting wonen 18.000 mensen. In Saraktasj woont het gezin van Nikolaj en Galina Stremskij. Het is met 55 (geadopteerde) kinderen het grootste gezin van Rusland.

In samenwerking met onder andere de stichting ChildsLife organiseert Bajkal International de levering van humanitaire hulpgoederen aan het gezin Stremskij. Binnenkort zal een 40’ container met hulpgoederen naar Saraktasj worden verscheept. Neem contact met ons op via de contact-pagina van deze website, als u meer over dit project wilt weten.

Bajkal International hoopt in de toekomst meer van dit soort projecten in Rusland te kunnen uitvoeren, samen met de stichting ChildsLife in Haarlem (www.childslife.org).