Brugge-Gent

Als u in Brugge komt, hebt u het gevoel in de Middeleeuwen te zijn beland. U loopt door een prachtig decor, dat na iedere bocht weer een verrassende schoonheid laat zien. Geschiedenis en legenden lopen door elkaar in deze sprookjes-achtige stad.

In alle weersomstandigheden en in alle seizoenen is Brugge een bezoek meer dan waard.

In de vele Patriciërshuizen waren door de eeuwen heen ook tal van vorsten te gast.

Tijdens de stadswandeling komt u langs schilderachtige grachten, die vroeger de grenzen van de stad waren. Brugge is een prachtige stad van kerken en kloosters.

 

Gent behoort net als Brugge tot de oudste steden van Vlaanderen. De geschiedenis van beide steden is sterk met elkaar verbonden. Er was altijd sterke concurrentie in de productie van Vlaams textiel, waardover zelfs fysieke strijd werd gevoerd. Gent heeft de uitstraling van een vestingstad, met zware verdedigingstorens.

Tijdens een wandeling ziet u verschillende gezichten van de stad: het stadhuis, dat uit verschillende delen lijkt te bestaan en de imposante Sint-Baafskathedraal. Op de Sint-Michielsbrug hebt u misschien wel het mooiste uitzicht van Europa: voor u ziet u de torens van Gent, als wachters van het verleden.

Duur van de excursie: 8 uur (vanuit Brussel) en 14 uur (vanuit Amsterdam).