Antwerpen

Eén van de oudste en mooiste steden van België is Antwerpen. Het is tegelijk één van de grootste havensteden van Europa. Antwerpen wordt ook gezien als een authentieke stad van ambachtslieden, waar juweliers, schilders en kunstenaars op hoog niveau hun ambacht uitoefenden.

In de stad ziet u behalve rijk versierde barokke paleizen ook tal van gotische kerken en kloosters, mooie groene parken, een unieke dierentuin en bijzondere musea. Niet alleen vindt u hier iets moois voor het oog en de ziel, maar ook voor de inwendige mens. In Antwerpen kunt u heerlijk eten. De Vlaamse keuken is bekend om uitstekende vlees- en visgerechten, verrukkelijke taarten en gebak. Vlaams konijn in bier gestoofd is één van de bekendste gerechten. Liefhebbers weten dat Belgisch bier het beste bier van de wereld is, niet alleen om de kwaliteit, maar ook vanwege de honderden verschillende soorten.

Tijdens de excursie bezoekt u onder meer de Grote Markt, verschillende pleinen, de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en het Rubenshuis.

Duur van de excursie: 3 uur (begin- en eind in Antwerpen).