Stadswandeling en rondvaart Amsterdam

De kennismaking met Amsterdam, hoofdstad van Nederland, beginnen we met een stadswandeling door het oude centrum. Lopend langs oude karakteristieke panden, hofjes en de bekende grachten, krijgen we een goede indruk van historisch Amsterdam. In hartje centrum vinden we de Dam, waar eeuwen geleden de eerste waterwerken werden gebouwd. Rondom staan het classicistische koninklijk Paleis op de Dam, ooit gebouwd als stadhuis, en de gotische Nieuwe Kerk.

Via het gezellige Spui lopen we naar de bloemenmarkt aan het Singel, waar we de hedendaagse resultaten kunnen zien van de tulpenmanie, die de stad in de zeventiende eeuw in zijn greep had.

Bij een bezoek aan een diamantenslijperij ontdekt u hoe een grauwe, ruwe diamant wordt geslepen tot een fonkelende briljant of andere spectaculaire slijpvorm.

Amsterdam wordt wel het Venetië van het noorden genoemd, waar fraaie staaltjes architectuur de overgang markeren van het blauw van de lucht naar het blauw van grachten en rivieren. Zonder een rondvaart door de grachten zou een bezoek aan Amsterdam daarom niet compleet zijn. Vanaf het water ziet u de beroemdste panden van de Gouden Bocht en de fraai verbouwde pakhuizen langs de Brouwersgracht in volle glorie.

Duur van de excursie (stadswandeling + rondvaart): 4 uur.